Akupunkturuddannelsen: Master Tung's Punkter

Akupunktur når det er bedst

På akupunkturuddannelsens tredje del fokuserer vi på Master Tung's unikke akupunktursystem. Der er mere end 700 akupunkturpunkter i systemet. Omkring 200 af disse punkter benyttes størstedelen af tiden - ofte som Dao Ma grupper. Som elev på min akupunkturuddannelse lærer du de bedste punkter fra Master Tung's system.

Master Tung's Punkter kan sagtens benyttes som enkeltstående punkter i forbindelse med anden behandling. Sådan praktiserer de fleste. Det er dog først når punkterne kombineres korrekt, at de viser sit fulde potientale. Korrekt punktvalg og teoretisk viden, er det, der skiller fårene fra bukkene. På akupunkturuddannelsens Modul 3: Master Tung's Punkter - får du stor indsigt i begge emner.

Hvad gør Master Tung's system unikt?

Master Tung's punkter adskiller sig væsentligt fra den klassiske Kinesiske akupunktur. Her en nogle eksempler på forskellen:

• Hver kropsdel er opdelt i numre
  • Der behandles på- og uden for de klassiske meridianer
  • En Tung akupunktør stikker aldrig lokalt
  • Der benyttes færre nåle end i klassisk akupunktur
  • Der benyttes ofte Dao Ma grupper i stedet for enkelt punkter
  • Systemet har flere indikationer end i den klassiske akupunktur

Nummersystemet

Hver kropsdel er inddelt i numre. Fingre 11., hånd 22., underarm 33., o.s.v. Hvert område har flere punkter. Fingrenes nummerkode er f.eks 11.01-11.27. I Master Tung's system behandles der via 12 områder. De 12 områder indeholder mere end 700 punkter.

Punkter på- og uden for meridianerne

En stor del af Master Tung's Punkter ligger uden for de klassiske meridianbaner. Det er blandt andet en af grundende til at Master Tung's Punkter er unikke. Som Tung akupunktør behandler du også via de klassiske meridianer, men ofte fra andre lokationer end i klassisk Kinesisk akupunktur.

Ingen lokalbehandling

En af de vigtigste behandlingsprincipper i Master Tung's system er, at der aldrig stikkes i belastede områder. Alle lidelser behandles distalt = langt fra lidelsen. Sagt på en anden måde: Det syge område er fredet - og derfor ikke noget man stikker i! Vi behandler ubalance. Ubalance behandles via andre steder på kroppen - for at skabe balance.

Færre indstik giver bedre resultater

Less is more! Hvorfor skyde gråspurve med kanoner? 15-20 lokalnåle i et knæ, lidt 5 element ind over, gua sha og cupping - så kører det! Eller? En dygtig akupunktør er selektiv, udtænker en behandlingsstrategi, og benytter få nåle for at opnå det ønskede resultat.

Dao Ma Grupper

En af de unikke features i Master Tung's system er brugen af Dao Ma grupper. En Dao Ma gruppe består af 2-3 punkter i stedet for 1 punkt. Dao Ma forstærker effekten i din behandling. Det er derfor sjældent at du som Tung akupunktør benytter enkelt punkter, da de ikke har samme effekt som en Dao Ma gruppe.

Større indikationsliste

Som Tung akupunktør kan du behandle mange lidelser - rigtig mange. Indikationslisten er lang, og omfattende. Hvis du ønsker at praktisere Master Tung's Punkter effektivt, er et godt kendskab til punktkombinationer en nødvendighed!

Godt håndværk kræver gode værktøjer

For mig er det vigtigt at kunne sit håndværk. En god håndværker der kan sit kram skaber tryghed for sine klienter. Jeg lægger derfor stor vægt på den praktiske del under hele din akupunkturuddannelse.

For at opnå gode behandlingsresultater er den teoretiske del en nødvendighed. God teoretisk forståelse gør dig i stand til at praktisere effektivt. Dertil kommer kombinationen af punkter. Punktkombinationer er der masser af. Antallet af punktkombinationer i Master Tung's system kan virke uoverskueligt for de fleste. Det har jeg selvfølgelig taget højde for.

Behandlingsforslag på 5 sekunder

Deltager du på min akupunkturuddannelse har du adgang til unikke sektioner i min akupunktur app. Appen indeholder en søgefunktion. Her kan du søge på forskellige lidelser og få behandlingsforslag inden for få sekunder. Nemmere bliver det ikke.

Værd at vide

Master Tung's Punkter er lige så omfattende som klassisk akupunktur, og kan betragtes som en fuld akupunkturuddannelse i sig selv. På akupunkturuddannelsens Modul 3 lærer du derfor ikke alt, men "kun" det bedste fra Master Tung's system.

På Modul 3 går vi i dybden med Master Tung's Punkter. Vi kombinerer Tung's Punkter med det du allerede har lært = klassisk kinesisk akupunktur og BMS akupunktur. Dermed får du større forståelse for Master Tung's system, samt det bedste udgangspunkt for at praktisere effektivt.